Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Gotlands Lantliga Ryttarförening

Följ

Gotlands Lantliga Ryttarförening

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Gotlands Lantliga Ryttarförening
Gotlands Lantliga Ryttarförening

Kontaktinformation

Namn Gotlands Lantliga Ryttarförening
Adress Box 12
Postadress 62314 Klintehamn
Telefon 070-4922886
E-post gotlandslantligarf@gmail.com
Orgnr 834001-1256
Kontonr 5503-8541

Om Gotlands Lantliga Ryttarförening

GLR Historik 1966-2000

Den 6 januari, 1966 bildades Gotland Lantliga Ryttarförening vid ett möte på Gannarve Gård. GLR: s första ordförande blev Willy Lönnberg. Samtidigt bildas en ungdomssektion med intresset lagt på russridning. Medlemsavgiften var 10 kronor för vuxna och 5 för juniorer. Några månader senare hade man 20 medlemmar. Vid det första mötet fastslogs att verksamheten i föreningen skulle vara nöjesridning -tävlingsridning-samt hästavel. Redan vid andra mötet började man diskutera om att göra en hoppbana. Hubertusjakterna var en uppskattad aktivitet under hela 1970-talet. Deltagare på nära 100 ekipage var inte ovanligt.

Den 31 augusti 1975 skrevs historia i föreningen. Då genomfördes klubbens första dressyrtävling på strandbanan i Burgsvik. Det var 7 starter i klass LC och LB.
Den första gången dressyrtävling hölls inomhus var vid Gannarve samma år på hösten. Under eftermiddagen anordnades en hopptävling med 60 startande.

GLRs första körtävling går av stapeln lördagen den 29 september i Fröjel 1977. Många deltar i föreningens körkurser som leds av Börje Johansson, Stig Westerlund och Carl Cramer. Körningen blir ett populärt inslag.

1981 bildas GLR:u och ersätter den tidigare ungdomsverksamhet.

Under 1980-talet genomför klubben ett antal B-tävlingar i hoppning förlagda till Gannarve.
Det är tävlingar där ett stort engagemang kan ses bland klubbens medlemmar.

Klubben har verksamhet förutom på Gannarve även vid Sandabanan. Fram till 1987 har man även veckoträning i Göran Kennes ridhus. 1984 kostar en lektion hos Camilla 15 kronor per lektion.

1987 blir ridhuset i Mulde klart. En nya era har börjat för GLR. De första som har träningar i Mulde är Anna Wahlby och Camilla Lamm. Man kommer att hyra ridhuset av Alf Eldh för 32 000 om året. Lolo Sturén och Göran Kenne förhandlar med Pusers ägare om att få hyra mark och vissa byggnader på Puser. En terrängbana vid Gustavs, Verners Hage, iordningsställs med hjälp av ideella krafter.

B-ponnyns dag på Puser börjar arrangeras. De allra minsta tävlar i dressyr hoppning och gymkhana. För de äldre hoppryttarna arrangeras Gubb- och Gummhoppningen.

1996 köper Torneamentum ridhuset.
Folk från hela ön hjälps åt att bygga debutantbana för fälttävlan i Gropen i att Stånga. 1996 anordnar också GLR en distansritt för första gången den kommer att upprepas ett antal år, Atterdagsritten.

Luciashow var en populär aktivitet. Det var GLR.:u, Torneamentum och Western Riders som i ett samarbete ordnar luciafirande i Mulde. Det blir luciatåg, parallellhoppning uppvisningar m m.
Ungdomarna vinner hejarklackstävlingen, vi i stallet distriktsfinal, och Agrias gymkhana.